Криминалният жанр - от чисто черния ноар до крими фантастиката. Това беше темата за разговор в "Библиотеката"с участието на писателите Боряна Дукова, Андрея Илиев, Тео Буковски  и Бойко Беленски - писател, журналист и председател на клуб "Саламандър".

БНР- Програма "Хр.Ботев"

 Прочетете текста тук - http://bnr.bg/hristobotev/post/100876754/kakvo-se

Криминалистиката е около нас и живеем в някакъв полудял, престъпен свят и на всяка крачка се сблъскваме с престъпления, и това действа страшно депресиращо на хората, а стремежът на писателя криминалист е като разгадаема загадка да подскаже на хората какви са опасностите, с които може да се сблъска – може да стане съвсем невинна жертва на нападение, на обир и дори на убийство, каза в „Хоризонт до обед“ писателят Весела Люцканова. 

Криминалният жанр е един от най-глобализираните жанрове и въпреки това е жанр, който е слабо изследван. Идеята да се създаде криминален уикенд е, за да се срещнем с хората, които пишем в този жанр, и най-вече с тези, които го четат. Това е най-важното за нас – да видим нашите читатели, да чуем техните впечатления, мнения. Затова сме се постарали да предложим програма, в която ще се говори по сериозни теми, ще открехнем врата и към кухнята на създаването на крими историите към това как се майстори един криминален роман. Ще чуем мнения на литературни критици, каза в интервю Боряна Дукова.

БНР - Програма "Хоризонт"

Риалити роман

"Инспектор Стрезов и доктор Славчев - десетте шедьовъра"

Unknown Track - Unknown Artist
00:0000:00